+316 150 387 65| +3120 261 09 32| info@fueperfect.com
Great Trustpilot
+31 6 150 387 65| +31 20 261 09 32| info@fueperfect.com

Tegenwoordig bestaan er een groot aantal behandelingen om kaalheid te behandelen. Twijfelt u tussen een haar tattoo of een haartransplantatie behandeling? Een haar tattoo of haar tatoeage wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast bij mensen met een gevorderde vorm van haaruitval. Houd er rekening mee dat zowel een haar tatoeage als een haartransplantatie voordelen en nadelen met zich meebrengen. Beide behandelingen kunnen echter een erg mooi resultaat geven en de ene behandeling hoeft de andere behandeling zake niet uit te sluiten. We zullen in dit artikel nader toelichten met welke zaken u rekening dient te houden, als u één van beide behandelingen overweegt. Maak een juiste afweging, zodat u uiteindelijk uitermate tevreden bent met het resultaat.

Hoe werkt een haar tattoo of haar tatoeage behandeling?

Eigenlijk bestaat de haar tattoo pas zo’n 10 jaar. Dit is relatief kort, wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld een haartransplantatie behandeling. Haartransplantaties worden tegenwoordig namelijk al langer dan 50 jaar uitgevoerd. Tijdens een haar tatoeage wordt er pigment, dat speciaal voor deze behandeling ontwikkeld is, in de hoofdhuid ingebracht. Dit wordt gedaan met een uiterst fijne naald. Met deze naald moeten namelijk haarstoppeltjes worden nagebootst. De behandeling heet niet zomaar haar tatoeage of micro haar pigmentatie behandeling, de ingreep heeft dan ook veel weg van een normale tatoeage. Op verschillende gebieden is de behandeling echter wel anders. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van andere pigmenten, andere naalden en andere technieken. Kies daarom altijd voor een specialist, als u deze behandeling overweegt.

Voor een optimaal resultaat van deze behandeling zijn vaak in totaal drie behandelingen nodig. Er zal na iedere sessie tijd worden ingepland voor het herstel van de hoofdhuid. Tussen de behandelingen zit meestal ongeveer 4 tot 6 weken. Na elke behandeling zal de hoofdhuid gaan herstellen en kan het ingebrachte pigment wat lichter worden. Na de laatste behandeling is het resultaat optimaal en is het resultaat vaak niet van echt te onderscheiden. Een haar tatoeage wordt over het algemeen als minder pijnlijk ervaren dan een normale tatoeage.

Hoe werkt een FUE haartransplantatie behandeling?

Wanneer iemand tegenwoordig een haartransplantatie ondergaat, wordt vrijwel altijd gekozen voor de FUE haartransplantatie methode. Bij deze methode worden de haren of grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Vroeger werd dit gedaan door middel van een strip met haar, de zogenaamde FUT haartransplantatie methode. Het nadeel van deze FUT methode is dat hierdoor altijd een groot litteken achterbleef op het hoofd. Dit werd natuurlijk gehecht, maar na het kortscheren van het haar zou dit litteken altijd zichtbaar blijven. Om deze reden wordt hedendaags vrijwel altijd gekozen voor de FUE haartransplantatie methode. Het donorgebied herstelt bij deze methode sneller, er is meestal vrijwel geen sprake van napijn en daarnaast zijn er achteraf ook nauwelijks littekentjes te zien.

Let op dat het resultaat van de behandeling ook afhankelijk is van de kwaliteit van uw donorgebied. Heeft u op het achterhoofd nog veel haar zitten en is dit bovendien gezond, sterk en dik? Dan is het resultaat vaak mooier dan wanneer u slechts een beperkt donorgebied heeft.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een haar tattoo ten opzichte van haartransplantatie?

Wanneer beide behandelingen met elkaar worden vergeleken, heeft de micro haar pigmentatie behandeling diverse voordelen ten opzichte van een haartransplantatie. Het voornaamste voordeel voor veel mensen is dat het resultaat direct na de behandeling al zichtbaar is. Dit duurt bij een haartransplantatie doorgaans 9 tot 12 maanden, dus dat is het eerste aanzienlijke verschil. De kostprijs van een haar tattoo is daarnaast meestal lager dan van een haartransplantatie en u kunt direct na de haar tatoeage alweer aan het werk. Heeft de MHP behandeling dan alleen maar voordelen ten opzichte van een haartransplantatie? Nee, dat is zeker niet het geval. Als u namelijk kiest voor een haar tattoo, kiest u eigenlijk voor de shaven look. U zult uw haar dus de rest van uw leven gemillimeterd moeten houden? Wilt u uw haar ook lang(er) kunnen laten groeien? Dan is een haartransplantatie waarschijnlijk een betere optie voor u. Voorwaarde is echter wel dat het donorgebied nog van voldoende kwaliteit is om de kale of kalende plekken mee te behandelen.

Welke specialisten bestaan er op het gebied van de haar tatoeage?

FUE Perfect is specialist op het gebied van haartransplantatie in Nederland en Turkije. Wij werken samen met de beste specialisten in hun vakgebied. Overweegt u een haar tattoo behandeling? Dan kunt u onder andere contact opnemen met de bekende en ervaren specialist www.mhpkliniek.nl. Wij werken al jarenlang samen met deze MHP specialist.

Indien u twijfelt tussen een MHP behandeling en een haartransplantatie, laat u zich dan altijd voorlichten door zowel een haartransplantatie specialist als een micro haar pigmentatie specialist. We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult, om uw situatie te bekijken. U kunt uw wensen en verwachtingen dan aan ons voorleggen. We kunnen u op basis van uw wensen en de mogelijkheden een bepaalde behandeling tegen haaruitval adviseren.

Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting www.haarstichting.nl is veel interessante informatie te vinden over beide behandelingen. U kunt hier meer informatie vinden over de behandeling zelf, maar ook over bijvoorbeeld de tarieven, voor en na foto’s en andere zaken waar u op moet letten als u één van de eerder genoemde behandelingen overweegt.

Would you like to find out more about hair transplants? Get in touch!

Fue Perfect on Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Am I suitable for a hair transplant?

Do the test!
Chat met Fue Perfect