+316 150 387 65| +3120 261 09 32| info@fueperfect.com
Great Trustpilot
+31 6 150 387 65| +31 20 261 09 32| info@fueperfect.com

Bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten voor mannen in Turkije of in Nederland? Haaruitval veroorzaakt vaak paniek en paniek is een slechte raadgever. De explosieve toename van het aantal haarklinieken kan er toe leiden dat u in al uw haast een verkeerde beslissing neemt. Haartransplantatie kosten bij mannen kunnen variëren van goedkoop tot zeer kostbaar. Maar hoe kiest u de behandelaar die bij u past en waar moet u op letten bij het vergelijken van het aanbod?

FUT- of FUE-haartransplantatie techniek?

Er zijn twee veel voorkomende haartransplantatie technieken die in binnen- en buitenland worden toegepast. Andere nieuwe technieken zoals het transplanteren van haarstamcellen bevinden zich in een experimentele fase. De FUT-techniek is bekend om het typische haartransplantatie litteken dat na de ingreep zichtbaar is. Het litteken ontstaat omdat een stukje huid uit het donorgebied wordt verwijderd en in losse grafts wordt versneden. De grafts worden vervolgens in de transplantatiegebieden geplaatst. Herstel na een FUT-haartransplantatie is lang en kan gepaard gaan met nabloedingen en infecties. De FUT-techniek was jarenlang de meest toegepast methode om een haartransplantatie toe te passen. Met de ontwikkeling en verfijning van de techniek en apparatuur, gebruiken tegenwoordig steeds meer klinieken alleen de FUE-methode. Zonder dat er in uw huid wordt gesneden en/of gehecht worden de haarzakjes met een holle naald uit uw haarkrans geëxtraheerd en in de kale gebieden geplaatst. Het herstel verloopt vlot en de kans op complicaties is zeer klein. Bij het samenstellen van de haartransplantatie kosten mannen wordt rekening gehouden met de gebruikte techniek. FUT-haarimplantaties worden goedkoper aangeboden dan wanneer een arts de FUE-techniek toepast. Het aantal klinieken dat de verouderde techniek nog aanbiedt en toepast neemt af. De voordelen van de FUE-methode zijn:

 • Minder ingrijpend en pijnlijk dan FUT-techniek, er hoeft niet gesneden of gehecht te worden.
 • Vlot herstel, met een uiterst kleine kans op complicaties.
 • Geen zichtbare littekens.
 • Natuurlijke resultaten.

Verschil binnen- en buitenlandse haartransplantatie kosten mannen

Naast het verschil in techniek zit er ook een groot verschil in de haartransplantatie kosten voor mannen bij binnen- en buitenlandse haarklinieken. Waar u bij een kliniek in Nederland al gauw een bedrag tussen € 3.300 en € 10.000 betaald, liggen de tarieven in het buitenland zoals Turkije gemiddeld 25% tot ruim 50% lager. Dit verschil ontstaat niet altijd door het verschil in kwaliteit of het niveau van de zorg. Buitenlandse klinieken hebben te maken met lagere maandkosten, waardoor behandelingen en ingrepen voor een lager tarief aangeboden kunnen worden. Het verschil in prijs wordt nog groter, doordat Nederlandse haarklinieken tijdens een dagbehandeling aanzienlijk minder haarzakjes transplanteren dan dat buitenlandse collega’s doen. Hoe ontstaat dit verschil in aantal? In het buitenland werkt een haarchirurg samen met een team van assistenten. Deze geoliede samenwerking wordt zowel bij het oogsten als terugplaatsen van de grafts toegepast, waardoor tot maximaal 4.250 haarzakjes behandeld worden.

Haartransplantatie kosten vergelijken mannen

Het diverse aanbod en de uiteenlopende kosten, maken het nemen van een beslissing er niet eenvoudiger op. Als voorbereiding op een eventuele haartransplantatie kunt u zich bij meerdere haarklinieken laten adviseren. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden in binnen- en buitenland kunt u de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig kunt u de vergelijking maken, zonder daarvoor eerst naar het buitenland te reizen. Verschillende van origine buitenlandse haarklinieken beschikken over een vestiging in Nederland. Het grote voordeel hiervan is dat u te woord wordt gestaan door Nederlandssprekende consulenten en dat u in principe alleen voor de haartransplantatie zelf naar de kliniek in het buitenland reist. FUE Perfect heeft vestigingen in Hoofddorp en het Turkse Istanbul. In tegenstelling tot andere Turkse haarklinieken, kunt u er ook voor kiezen om de haartransplantatie in de kliniek in Hoofddorp toe te laten passen. Haartransplantatie tarieven in Hoofddorp liggen tussen € 1.950 en € 3.950 en bij de kliniek in Istanbul € 1.950 en € 2.650. Als u besluit om de ingreep in Istanbul toe te laten passen dan is het goed om te weten dat bij het behandeltarief zijn inbegrepen:

 • Retour ticket. In overleg kunt u zelf aangeven vanaf welke luchthaven u wilt reizen.
 • Drie overnachtingen in een comfortabel 5* hotel.
 • Transfers ter plaatse.
 • Toepassing Sapphire methode t.w.v. € 250.
 • Nazorg en controles in Nederland.
 • 17 Jaar groeigarantie.

Ervaren haarchirurgen maken het verschil

FUE Perfect werkt uitsluitend met ISHRS geregistreerde artsen. Onze haarchirurgen wonen regelmatig congressen, meetings, conferenties en workshops bij die door de International Society of Hair Restoration Surgery worden georganiseerd. Jaarlijks worden bij de klinieken in Hoofddorp en Istanbul honderden FUE-haartransplantaties bij mannen en vrouwen toegepast. De jarenlange ervaring heeft als voordeel dat de haarchirurg de techniek uitstekend beheerst en natuurlijke resultaten kan bereiken. Wanneer u een goedkope haartransplantatie toe laat passen door een beginnend haartransplantatie specialist kan het resultaat tegenvallen, door bijvoorbeeld een onnatuurlijk ogende haargrens. Bovendien voldoen de klinieken van FUE Perfect aan alle vereisten die de overheid stelt op het gebied van zorg en hygiëne. U bent in ervaren handen. Ook tijdens uw verblijf in Turkije is Nederlandstalige begeleiding aanwezig, zodat u in staat bent zonder misverstanden te communiceren met de arts en meewerkend assistenten.

Haartransplantatie kosten op maat

Gaat u naar een consult bij een haarchirurg en/of een haarkliniek? Wanneer u zich voorbereidt op een haartransplantatie en naar een intakegesprek gaat, dan zijn er een aantal zaken waar u extra aandacht aan kunt besteden en die u helpen bij het nemen van een verantwoorde beslissing.

 • Beschikt een haarkliniek over kwaliteitskeurmerken?
 • Zijn de behandelend haartransplantatie specialisten ervaren en ISHRS geregistreerd?
 • Kunt u voorbeelden bekijken van ingrepen die bij een haarkliniek zijn toegepast?
 • Hoe ervaren anderen een behandelend arts?
 • Hoe zijn de kosten samengesteld?

Een haartransplantatie is een ingreep die voor een succesvol resultaat op maat dient te worden afgestemd. De medewerkers en artsen van FUE Perfect zijn u hierbij graag van dienst. U kunt vrijblijvend met de kliniek kennismaken tijdens een gratis consult in Hoofddorp. De behandelmogelijkheden worden toegelicht en uw situatie wordt beoordeeld. Bent u geschikt voor een FUE haartransplantatie, dan ontvangt u een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is gratis en bedoelt om u meer inzicht te geven in de behandelmogelijkheden. Direct een afspraak maken? FUE Perfect is telefonisch bereikbaar via 020 – 261 09 32.

Haartransplantatie kosten mannen – FAQ

Verschillende vragen over de haartransplantatie kosten bij mannen komen regelmatig terug. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over deze behandeling opgesomd, waarbij iedere keer een kort en duidelijk antwoord op de vraag wordt gegeven.

1. Hoeveel kost een haartransplantatie voor mannen in Nederland?

In Nederland betaalt u voor een FUE haartransplantatie bij FUE Perfect een bedrag tussen € 1.950 en € 3.950.

2. Hoeveel kost een haartransplantatie voor mannen in Turkije?

In Turkije heeft FUE Perfect tarieven die liggen tussen € 1.950 en € 2.650.

3. Waarom zit er zo’n verschil tussen de kosten in Nederland en Turkije?

Het verschil in kostprijs ontstaat als gevolg van verschillende maandlasten en arbeidslonen die in beide klinieken betaald worden. De kliniek in Istanbul heeft maandelijks minder en/of lagere kosten dan de kliniek in Hoofddorp.

4. Welke kwaliteit kan ik in Turkije verwachten?

De kliniek is geaccrediteerd en voldoet aan alle eisen die het Turkse Ministerie van Volksgezondheid stelt op het gebied van zorg en hygiëne. De artsen hebben ruim 15 jaar ervaring met het toepassen van haartransplantatie. Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur in een daartoe geschikte behandelruimte. FUE Perfect is aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en beschikt over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken.

5. Hoe weet ik wat ik moet betalen voor een haartransplantatie?

De prijs wordt berekend op basis van de grafts die getransplanteerd worden. Zowel bij de kliniek in Nederland als in Turkije worden tijdens een behandeling maximaal 4.250 haarzakjes getransplanteerd. Hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren wordt beoordeeld tijdens het consult dat aan de ingreep voorafgaat.

6. Hoe vraag ik een kostenvergoeding aan bij mijn zorgverzekeraar?

Helaas worden haartransplantaties vrijwel nooit vergoed. Alleen in geval van medische noodzaak kan gedeeltelijke of volledige vergoeding toegezegd worden. Ook aanvullende zorgpakketten bieden nauwelijks mogelijkheden. Meer informatie over vergoedingsmogelijkheden leest u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

7. Kan ik de ingreep in termijnen betalen?

Ja, u kunt overwegen een doorlopend krediet of persoonlijke lening aan te vragen bij een gespecialiseerde kredietverstrekker. Afhankelijk van uw financiële mogelijkheden én uw kredietverleden kan een kredietvoorstel aangeboden worden. Let bij het afsluiten van een lening op de voorwaarden en bijkomende kosten.

8. Kan ik korting krijgen op de kostprijs van een haartransplantatie?

Als u naar een goede prijs-kwaliteitverhouding zoekt, kunt u de ingreep in Turkije toe laten passen. Het prijsverschil met een haartransplantatie in Nederland is aanzienlijk. Vraag naar een eventuele korting tijdens het consult.

8. Wat is er allemaal bij de haartransplantatie kosten inbegrepen?

De kosten zijn inclusief het consult, een retourticket, 3 overnachtingen in een comfortabel hotel, transfers in Istanbul, toepassing van de Sapphire methode, 17 jaar groeigarantie, nazorg en controles in Nederland.

9. Hoe kan ik naar Istanbul reizen?

In overleg vliegt u vanaf een luchthaven naar keuze retour naar Istanbul. Ter plaatse staat een transfer klaar om u naar het hotel te brengen. Transfers tussen de kliniek en het hotel zijn inbegrepen. Ook de transfer van de kliniek naar het vliegveld is inclusief.

10. Mag ik iemand meenemen?

Ja, als u wilt dat een bekende met u meegaat naar Istanbul dan is dat als vanzelfsprekend mogelijk.

11. Krijg ik korting op een tweede haartransplantatie?

Mensen die eerder een haarimplantatie hebben ondergaan en die het bereikte resultaat willen verdichten en/of verbeteren kunnen een tweede ingreep overwegen. Het betreft een op zichzelf staande behandeling, waarvan de kostprijs naar verwachting lager is dan wat u voor de eerste haarimplantatie heeft betaald. Het aantal haarzakjes dat bij een volgende ingreep wordt behandeld is meestal lager en dat is van effect op het tarief.

12. Wat moet ik mezelf voorstellen bij groeigarantie?

De garantievoorwaarden worden toegelicht in de kliniek. Na een succesvolle haartransplantatie heeft u 17 jaar groeigarantie.

13. Is een behandeling genoeg voor een mooie haardos?

Welke resultaten bereikt kunnen worden, hangt af van diverse factoren. Zo heeft iedereen eigen verwachtingen en is niet bij iedereen hetzelfde aantal haarzakjes nodig voor het gewenste resultaat. Een ruime meerderheid van de mannen die een haartransplantatie ondergaat is na het bereiken van de eindresultaat tevreden met de haardos. Het kan gebeuren dat iemand een nabehandeling overweegt om het haar verder te laten verdichten. Dit is overigens alleen mogelijk als er voldoende donorhaar beschikbaar is en u aan de overige behandelvoorwaarden voldoet.

14. Moet ik betalen voor het consult?

Nee, het eerste consult is gratis.

15. Wat als ik na de ingreep met bijwerkingen te maken krijg?

Voor nazorg en controles is de kliniek in Hoofddorp beschikbaar. Het gebeurt niet vaak dat er na een haartransplantatie complicaties ontstaan. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard. Wacht niet te lang met het opnemen van contact als u vermoed dat uw klachten aan de ingreep gerelateerd zijn. De arts kan de situatie beoordelen en zo nodig actie ondernemen.

Would you like to find out more about hair transplants? Get in touch!

Fue Perfect on Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Am I suitable for a hair transplant?

Do the test!
Chat met Fue Perfect