+316 150 387 65| +3120 261 09 32| info@fueperfect.com
Great Trustpilot
+31 6 150 387 65| +31 20 261 09 32| info@fueperfect.com

Er bestaan verschillende behandelingen om haaruitval te behandelen. Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie en haartransplantatie? Beide behandelingen kunnen namelijk een mooi resultaat geven. Houd er echter rekening mee dat beide behandelingen ook zo hun voor- en nadelen hebben. In dit artikel wordt nader toegelicht wat de voordelen en nadelen zijn van zowel de micro haar pigmentatie behandeling als de haartransplantatie behandeling. Door een goede afweging te maken van beide behandelingen bent u beter in staat om een goede keuze te maken.

Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

De micro haar pigmentatie behandeling bestaat nog relatief kort. Dit is zeker het geval wanneer de behandeling wordt vergeleken met een haartransplantatie. Tijdens een MHP behandeling wordt er speciaal voor deze ingreep ontwikkeld pigment in de hoofdhuid ingebracht met een hele fijne naald. De behandeling heeft daarom veel weg van een tatoeage, maar is op verschillende gebieden toch anders. Er wordt bijvoorbeeld vaak gewerkt met andere pigmenten, met andere naalden en met andere technieken.

Voor een optimaal micro haar pigmentatie resultaat zijn vaak drie behandelingen nodig. Na iedere sessie zal de hoofdhuid herstellen en kan het ingebrachte pigment een beetje oplichten. Door deze drie behandelingen toe te passen, kan er uiteindelijk een heel mooi en natuurlijk resultaat worden bewerkstelligd. Over het algemeen wordt de MHP behandeling als minder pijnlijk ervaren dan een tatoeage.

Hoe werkt een haartransplantatie behandeling?

Er bestaan verschillende haartransplantatie technieken, maar het concept van alle behandelingen is hetzelfde. Er wordt haar verwijderd uit het donorgebied, dat zich meestal aan de achterkant van het hoofd bevindt. Dit haar wordt vervolgens getransplanteerd naar een gebied waar u weinig of geen haar heeft. Hier komt de naam ‘haartransplantatie’ dan ook vandaan. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een FUE haartransplantatie behandeling. Deze methode heeft namelijk diverse voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie behandeling.

Bij de FUE haartransplantatie behandeling worden de haren of grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Vervolgens worden haarkanaaltjes geopend en kunnen deze grafts worden geïmplanteerd. Grafts bevatten over het algemeen 1 tot 4 haren. Hoe beter en groter uw donorgebied is, hoe beter het resultaat van de behandeling doorgaans zal zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van micro haar pigmentatie ten opzichte van haartransplantatie?

Het belangrijkste voordeel van de micro haar pigmentatie behandeling ten opzichte van de haartransplantatie, is voor veel mensen dat het resultaat direct te zien is. Daarnaast is er geen lange down-time en kunt u al vrij snel na de behandeling weer aan het werk en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Een ander voordeel van de MHP behandeling is dat deze ingreep over het algemeen veel minder kostbaar is dan een haartransplantatie behandeling. Hierdoor kiezen tegenwoordig ook veel mensen voor een MHP behandeling.

Een belangrijk nadeel van de MHP behandeling is dat de gepigmenteerde haarstoppels niet kunnen gaan groeien. Daarom wordt vaak aangeraden om het haar altijd kort of zelfs gemillimeterd te houden, ook na de behandeling. Kiest u dus eenmaal voor micro haar pigmentatie, dan zult u de rest van uw leven de ‘shaven look’ moeten hanteren.

Welke specialisten bestaan er op het gebied van micro haar pigmentatie?

FUE Perfect werkt samen met de beste specialisten in hun vakgebied. Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Dan kunt u onder andere contact opnemen met de ervaren specialist www.mhpkliniek.nl. Wij werken al jarenlang samen met deze MHP specialist.

Twijfelt u tussen een MHP behandeling en een haartransplantatie? Laat u dan altijd voorlichten door zowel een haartransplantatie specialist als een micro haar pigmentatie specialist. We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult, om uw situatie te bekijken. U kunt uw wensen dan voorleggen. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden kunnen we dan een bepaalde behandeling tegen haaruitval adviseren.

Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting www.haarstichting.nl is veel interessante informatie te vinden over beide behandelingen. U kunt hier meer informatie vinden over de behandeling zelf, maar ook over bijvoorbeeld de tarieven, voor en na foto’s en andere zaken waar u op moet letten als u één van de eerder genoemde behandelingen overweegt.

Would you like to find out more about hair transplants? Get in touch!

Fue Perfect on Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Am I suitable for a hair transplant?

Do the test!
Chat met Fue Perfect