+316 150 387 65| +3120 261 09 32| info@fueperfect.com
Great Trustpilot
+31 6 150 387 65| +31 20 261 09 32| info@fueperfect.com

Wanneer u kaal wordt, bestaan er verschillende behandelingen om hier iets aan te doen. Twijfelt u tussen verschillende behandelingen, zoals bijvoorbeeld tricopigmentatie of haartransplantatie? Beide behandelingen kunnen een mooi resultaat geven, als u iets aan uw haaruitval wilt doen. Let echter op dat beide behandelingen zowel voor- als nadelen met zich meebrengen. We zullen in dit artikel uitgebreid toelichten met welke zaken u rekening moet houden. Op deze manier is het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken en te kiezen voor de behandeling die het beste bij u past. Door een weloverwogen afweging te maken, kiest u voor de best passende behandeling en minimaliseert u de kans dat het uiteindelijke resultaat tegenvalt.

Hoe werkt een tricopigmentatie behandeling?

Als er wordt gesproken over tricopigmentatie, kunnen verschillende woorden hiervoor worden gebruikt. Naast deze term wordt bijvoorbeeld ook vaak de term micro haar pigmentatie, haar tattoo of medische tatoeage gebruikt. Deze ingreep tegen haaruitval bestaat korter dan de haartransplantatie behandeling, maar heeft de afgelopen jaren wel een enorme groei doorgemaakt. Tijdens de tricopigmentatie behandeling worden er haarstoppels nagebootst, door pigment met een hele fijne naald in de hoofdhuid in te brengen. De behandeling wordt daarom ook wel eens een haar tatoeage genoemd. De behandeling heeft namelijk ook veel weg van een tatoeage, maar is op een aantal gebieden ook wel echt anders. Wat overeen komt, is dat er pigment in de huid wordt ingebracht. Bij een tatoeage wordt echter vaak met andere pigmenten, naalden en technieken gewerkt. Bovendien wordt een tatoeage vaak dieper gezet dan een micro haar pigmentatie behandeling.

Voor een optimaal tricopigmentatie resultaat zijn meestal drie behandelingen nodig. Na iedere sessie zal het ingebrachte pigment weer een beetje oplichten. Daarom zit er tussen iedere behandeling ongeveer vier tot zes weken in. Omdat bij een haar tattoo minder diep wordt behandeld dan een normale tatoeage, wordt de behandeling doorgaans ook als minder pijnlijk ervaren.

Hoe werkt een haarimplantatie behandeling?

Eigenlijk verklapt de naam al veel. Wanneer er wordt gesproken van haartransplantatie of haarimplantatie, wordt er haar getransplanteerd vanuit het donorgebied naar het ontvangstgebied. Het donorgebied bevindt zich meestal aan de achterkant van het hoofd. Dit wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. Omdat dit haar de eigenschappen van lichaamshaar heeft, is het niet gevoelig voor DHT en zal het dus door blijven groeien.

Tegenwoordig wordt er meestal gekozen voor een FUE haartransplantatie behandeling. Het voornaamste voordeel van deze methode van transplanteren is dat de grafts één voor één worden getransplanteerd, waardoor er geen groot litteken achterblijft na de behandeling. Dit in tegenstelling tot de FUT haartransplantatie methode, die tot 10 jaar meestal werd uitgevoerd. Een ander voordeel van de FUE methode is dat de hersteltijd hierdoor ook korter is geworden. Een haartransplantatie vergt vaak nog steeds een behoorlijke investering, maar is wel flink goedkoper geworden dan vroeger het geval was.

Als u deze behandeling overweegt, is het van essentieel belang dat u zich eerst goed verdiept in de behandeling en klinieken die deze behandeling aanbieden. Er bestaan namelijk grote onderlinge kwaliteitsverschillen. Het verschilt in kwaliteit is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

Welke specialisten bestaan er op het gebied van tricopigmentatie?

De kliniek FUE Perfect werkt samen met de beste specialisten in hun vakgebied. Overweegt u een tricopigmentatie behandeling? Dan kunt u onder andere contact opnemen met de ervaren specialist www.mhpkliniek.nl. Wij werken al jarenlang samen met deze MHP specialist.

Twijfelt u tussen een micro haar pigmentatie behandeling en een haartransplantatie? Laat u dan altijd voorlichten door zowel een haartransplantatie specialist als een micro haar pigmentatie specialist. We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult, om uw situatie te bekijken. U kunt uw wensen dan voorleggen. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden kunnen we dan een bepaalde behandeling tegen haaruitval adviseren.

Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting www.haarstichting.nl is veel interessante informatie te vinden over beide behandelingen. U kunt hier meer informatie vinden over de behandeling zelf, maar ook over bijvoorbeeld de tarieven, voor en na foto’s en andere zaken waar u op moet letten als u één van de eerder genoemde behandelingen overweegt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van tricopigmentatie ten opzichte van haartransplantatie?

Het voornaamste voordeel van de tricopigmentatie of MHP behandeling ten opzichte van de haartransplantatie, is voor veel mensen dat het resultaat direct te zien is. Daarnaast is er geen lange down-time en kunt u al vrij snel na de behandeling weer aan het werk en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Een ander voordeel van de MHP behandeling is dat deze ingreep over het algemeen veel minder kostbaar is dan een haartransplantatie behandeling. Hierdoor kiezen tegenwoordig ook veel mensen voor een MHP behandeling.

Een belangrijk nadeel van de MHP behandeling is dat de gepigmenteerde haarstoppels niet kunnen gaan groeien. Daarom wordt vaak aangeraden om het haar altijd kort of zelfs gemillimeterd te houden, ook na de behandeling. Kiest u dus eenmaal voor micro haar pigmentatie, dan zult u de rest van uw leven de ‘shaven look’ moeten hanteren.

We raden u aan altijd een weloverwogen beslissing te nemen, waarin u de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen tegen haaruitval goed tegen elkaar afweegt.

Would you like to find out more about hair transplants? Get in touch!

Fue Perfect on Instagram

Once upon a time we transplanted some hair…

#haartransplantation #beard #beardtransplant #cheveux #greffecheveux #hair #haar #hairloss #hairtransplant #fue #man #turkey #istanbul #sacekimi #instafollow #haartransplantatie #trapiantocapelli #capelli #amsterdam #netherlands
...

www.fueperfect.com 🧔‍♂️
#baardtransplantatie #beardtransplant #baard #beard #fue
...

Just smile, you can get your hair back! 😊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Vanaf januari 2022 kunt u ook op zaterdag terecht voor een consult met een van onze deskundigen👨‍⚕️

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

www.fueperfect.com

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

signature of perfection 🖊

#fue #haar #hairtransplant #hair #sapphire #ooglid #ooglidcorrectie #clinic #ooglaseren #hoofddorp #amsterdam #haartransplantatie #fillers #esthetic #eyelid #eyelidcorrection #eyelaser #kliniek
...

Am I suitable for a hair transplant?

Do the test!
Chat met Fue Perfect